Faq og Blanketter

Her kan du finde svar på nogen af de mere almindelige spørgsmål vi oplever i forbindelse med at tage dit kørekort. Skulle du ikke finde svar på dit spørgsmål her, er du altid velkommen til at kontakte os og så hjælper vi meget gerne.

FAQ

Du kan starte undervisningen 3 måneder før, du bliver 17 år. Du kan tidligst aflægge teoriprøven 1 måned før, du fylder 17 år. Den praktiske prøve kan aflægges fra den dag, du fylder 17 år. 

Hos 5 Gear kan du altså få et kørekort som 17-årig. Du skal dog være opmærksom på, at du skal være ledsaget af en erfaren bilist, før du bliver 18 år. Først når du fylder 18 år, må du køre bil alene. 

Har du brug for at vide mere om kørekort til 17-årige, henviser vi til Rådet for Sikker Trafik, hvor du kan blive endnu mere skarp på reglerne om kørekortet, før du fylder 18 år

Ansøgningen om et kørekort foregår via vores tilmeldingsformular. Du skal blot sørge for, at du opfylder krav, som blandt andet alder. Du kan tidligst starte undervisningen 3 måneder før, du fylder 17 år. 

Udfyld vores online tilmeldingsformular og blanketterne til bilkørekort, som du finder nederst på denne side: ”Ansøgning om kørekort” og ”Kørekort til 17-årige”. 

Vi gør desuden opmærksom på, at der ved tilmelding er et tilmeldingsgebyr på 1.000 kroner, som naturligvis vil blive modregnet prisen på kørekortet.

Det kan variere meget, hvor lang tid det tager at få et kørekort. Hos 5 Gear tilbyder vi forløb og undervisning til kategori B-kørekort, som normalvis tager mellem 2,5 til 3 måneder. Vil du hurtigere i mål med kørekortet, kan du tage et hurtighold eller lynhold, som tager cirka 2 måneder. 

Ved begge hold får du 52 lektioner af undervisningen – 29 lektioner teori, 4 lektioner på manøvrebane, 16 lektioner i skolevogn og 4 lektioner på glatbane. 

Kørekorttiden er individuel og varierer fra person til person. Vi sender aldrig elever til køreprøve, som er usikre i trafikken eller ikke parat til at bestå køreprøven.

Der er næsten altid ventetid på en prøve. Normalt er det ca. 2-4 uger. Der kan være perioder hvor der er lidt længere ventetid på prøver.

Kontakt os i dag

Hos 5 Gear har vi det som vores mål at være det bedste sted i Aarhus at tage kørekort. Vi forsøger ihærdigt at nå derhen ved at tilbyde alle vores elever teoriundervisning og køretimer af høj kvalitet og med koncentreret fokus på læring og forståelse. At du bliver en dygtig bilist, der kender færdselsloven og kører efter den, er den bedste reklame, vi kan få.